Ikääntyvä mies

Miesten keskimääräinen elinikä on noussut huomattavasti viimeisten vuosikymmenten aikana. Nykyään sanotaankin jo, että 70 vuoden ikä vastaa aikaisempaa viisikymppistä. Mutta mikään ei tule ilmaiseksi. Jotta ikiääntyessäsi voisit hyvin ja sinulla olisi energiaa ja voimia täysipainoiseen ja kokemuksia täynnä olevaan elämään, sinun on pidettävä huolta itsestäsi. Täältä löydät hyviä neuvoja liittyen ruokavalioon, uneen, seksiin & parisuhteeseen, liikuntaan & treenaukseen, lääkkeisiin ja miesten terveyteen.

Ruokavalio

Ruokaviraston mukaan hyvät ruokailutottumukset lähtevät monipuolisesta ruokavaliosta ja kasvikunnan tuotteiden määrän lisäämisestä lautaselle.

Lue lisää

Liikunta & treenit

Liikunta on yksi kaikkein parhaimmista tavoista satsata terveyteensä. Säännöllinen fyysinen aktiivisuus vähentää monien sairauksien riskiä ja lisää jaksamista arjessa.

Lue lisää

Miesten terveys

Täältä löydät tietoa joistakin niistä mahdollisista terveysongelmista ja sairauksista, joita voi ilmetä miehillä keski-iästä alkaen.

Lue lisää

Uni

Unella on tärkeä merkitys hyvinvoinnille niin nykyarjessa kuin pidemmälläkin tähtäimellä. Täältä löydät vinkit hyvään ja rentouttavaan uneen.

Lue lisää

Lääkkeet

Ikääntymisen myötä lääkkeiden vaikutukset voivat muuttua monella eri tavalla, pääosin munuaisten ja maksan toiminnan heikentymisen johdosta. Useimmiten seurauksena on lisääntynyt herkkyys, ja siten suurentunut haittavaikutusten riski.

Lue lisää

Uutiset

Katse miesten mielenterveyteen v. 2020

Men´s Health Week on tapahtuma, joka vuosittain toteutetaan useassa eri maassa. Tarkoituksena on huomioida YK:n miesten terveydelle asettamat maailmanlaajuiset tavoitteet. Viikolla 24 eri organisaatiot, viranomaiset ja työnantajat panostavat erityisen aktiivisesti: ei-tarttuvista taudeista (NCD) ja tahattomista sekä tahallisista vahingoittumisista aiheutuvan kuolleisuuden vähentämiseen miehillä, fyysisen ja psyykkisen terveyden ja hyvinvoinnin epätasa-arvon vähentämiseen kaikenikäisillä miehillä sekä sukupuolten välisen […]

Lue lisää

27/01/2020

Uutta Miestenterveys.fi-sivustolla: Kliininen seksologi

Miestenterveys.fi-sivustolta löytyy nyt kliinisen seksologin kirjoittama artikkeli. Maria Markevind on yksi Ruotsin harvoista kliinisistä seksologeista. Hän tulee jakamaan osaamistaan ja kliinistä kokemustaan niin miesten kuin naistenkin seksuaalisuuteen ja parisuhteeseen liittyvistä asioista. Kliinisen seksologian lisäksi Maria Markevind on erikoistunut psykiatriaan. Näin ollen hän pystyy huomioimaan sekä potilaidensa seksuaalisuuteen että heidän mielenterveyteen liittyvät seikat. Ensimmäisessä artikkelissaan Miestenterveys.fi-sivustolla […]

Lue lisää

16/12/2019

Tervetuloa Miestenterveys-sivustolle – uuteen, miehille suunnattuun terveysportaaliin!

Täältä löydät tietoa siitä, mitä elimistössäsi tapahtuu iän karttuessa sekä miesten tyypillisistä sairauksista. Lisäksi kerromme, miksi miessukupuolihormoni testosteronilla on niin suuri merkitys miesten hyvinvoinnille. Miestenterveys-sivusto on koko ajan täydentyvä terveysportaali, johon jatkuvasti tulee uutta tietoa miesten terveyteen liittyvistä asioista – jotta saisit elää täysipainoista elämää mahdollisimman pitkään.

Lue lisää

10/09/2019