Uutta Miestenterveys.fi-sivustolla: Kliininen seksologi

16/12/2019

Miestenterveys.fi-sivustolta löytyy nyt kliinisen seksologin kirjoittama artikkeli. Maria Markevind on yksi Ruotsin harvoista kliinisistä seksologeista. Hän tulee jakamaan osaamistaan ja kliinistä kokemustaan niin miesten kuin naistenkin seksuaalisuuteen ja parisuhteeseen liittyvistä asioista. Kliinisen seksologian lisäksi Maria Markevind on erikoistunut psykiatriaan. Näin ollen hän pystyy huomioimaan sekä potilaidensa seksuaalisuuteen että heidän mielenterveyteen liittyvät seikat.

Ensimmäisessä artikkelissaan Miestenterveys.fi-sivustolla Maria kuvailee muutamia seksuaalisuuteen liittyviä ongelmia, joita hänen potilaansa usein kokevat, sekä erilaisia psyykkisiä ja fyysisiä muutoksia, jotka vaikuttavat miesten seksuaalisuuteen. Lisäksi hän kertoo testosteronin puutteen ja heikentyneen seksuaalisen halun välisestä yhteydestä.